![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#41 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 22-04-07
İtibar Gücü: 24
![]() |
arkadaşlar bence de konu tartışmaya çok açık.. bende öss'de istediğim yeri kazanamadım ve dgs'ye güvenerek 2 yıllığa gittim.. eğer 2 yıllıktan 4 yıllığa gercekten gecmek istiyorsan herzaman aklında dgs sınawı olmalı.. 2 yılın sonunda sınıfta (bana göre) mutlaka ilk 3 te olman lasım.. (temennim 1. olman=80)okuldan alacagın yüksek puan sana hem sınaw anında hemde sınawdan sonra cok yarayacak.. ve son 1 ayını da sürekli ders ile geçirmen lasım..
umarım herşey gönlünce olur...
|
|
|
|
#42 |
|
<<<naz - em>>>
|
ya kendıne guwenıyorsan yazarsın .ben tanıdıklarıma onerıyorum
|
|
|
|
#43 | |
|
MeinTraum
Giriş Tarihi: 02-01-07
İtibar Gücü: 28
![]() |
kendıene guvenen varsa sımdıden gozune kestıryorsa oncesı ve sonrasıyla yazsın derım ben
|
|
|
|
|
#44 |
|
İsYaNkAR
Giriş Tarihi: 25-08-05
İtibar Gücü: 50
![]() |
Ben öss sonucu yerleşemeyince askere gitmek için dilekçe verdim..Sonrasında arkadaşlarımdan geçiş olduğunu ve siteye girerek bilgi edinceğim söylendi..Sonrasında MYo ya gitmeye karar verdim askerliğimi tecil etmem zor odlu ama oldu..Gittim paşa gibi okudum..Veee istediğimde oldu..Şu an lisanstayım..
Benim gibi sisteme kızıp okumuyom yaa lanet olsun demek yerine her türlü şansını denemeli insan..ben öyle yaptım ve iyiki yapmışım diyorum...
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#45 |
|
Made in Turkey
Giriş Tarihi: 07-09-05
İtibar Gücü: 50
![]() ![]() |
Dgs ye güvenmek için herşeyi göze almak gerekir mesela 2 yıllığı tam zamanında bitirmek,sınavda yüksek netler çıkarmak,az olan kontenjanlardan yer bulabilmek,yüksek puan alabilmek,intibak gibi bela bi dönemi kazasız belasız atlatabilmek vs. işte tüm bunları göze alabilmek gerekir.Bana kalırsa öss de 30-40 knt dururken gelip dgs de 5-6 kişi arasına sıkışmaya çalışmak daha zor ne kadar kolay gibi gözüksede.Öss de atılma derdi yok bişey yok kazandınmı paşalar gibi direk öğrencisisin.Ben 2 yıllığa gitmeseydim ve meslek lisesi mezunu olmasaydım dgs ile fln uğraşmazdım 2 sene kasardım öss ile paşalar gibi rahat rahat okurdum...
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 14-03-07
İtibar Gücü: 25
![]() |
eğer çok idealist bir insansanız neden olmasın? tabi bölüm tercihini de iyi yapmak lazım. tutup da bilgisayar müh. olmak için 2 yıllık bilgisayar bölümü yazıp oradan bilg. müh. tutturmaya inanmak pek akıl kârı değil bana göre. ama tabi insanın azmiyle ilgili birşey. eğer çok idealistseniz, gözünüz azıcık karaysa ve ben bu işe temelinden başlayıp çıkacağım diyorsanız devam edin
ama çok da uçmayın. sizin gibi en azından 70bin* kişi daha var.*2007 DGS'ye giren öğrenci sayısı.
ben: YTÜ girdim olm sana! YTÜ: sen mi ben mi? YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) MAKİNE FAKÜLTESİ GEMİ İNŞAATI VE GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSLİĞİ (İKİNCİ ÖĞRETİM) say puan : 284.512 tercih no : 2 yıl : 2007 |
|
|
|
|
|
#47 |
|
Aktif Üye++
Giriş Tarihi: 01-02-06
İtibar Gücü: 44
![]() |
Eğer ünvte'ye hazırlandığım zamanda dgs hakkında beni bilgilendiren olsaydı 4 yıl öss'ye hazırlanmazdım.. boşuna zaman kaybı 2 yıllık okuyup dgs ye hazırlanırdım erken yaşta ve şimdide yaşımı problem etmezdim.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 17-06-07
İtibar Gücü: 21
![]() |
slm arkadaslar düz lise mezunuyum ,öss den umudumu kesınce yazdım myo unu.ve sımdı dıyorumkı ıyıkı de yazmısım.övünmek degıl arkadaslar yanlıs anlamayın gecen yıl bölüm 1.sıydım ınsallah bu yıl yıne boyle olur ve dgs yı kazanıp ıstedıgım bolume yerleserım.bence kararlı olduktan sonra oluyo tabı bı yone de kısmet.
arkadas kendıne guvenıyorsan myo oku sanırım boyle bı dusuncen var ınsallah okur ve ıstedıgın bolume dgs ıle yerlesırsın.basarılar... ![]() |
|
|
|
|
|
#49 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 15-01-07
İtibar Gücü: 28
![]() |
ÖSS de hayalini bile kuramadığım üniveristeyi 2 yıllık okuyarak kazandım
öss tercihlerimde doğuda fen-edebiyat fak.okumaya bile razıydım (küçümsediğimden söylemiyorum o zamnaki puanımı anlayın artık onu bile kazanamadım ya ![]() şimdi teknik üniversitede müh. okuyorm dgs bulunmaz bi nimet |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Aktif Üye+
Giriş Tarihi: 13-09-07
İtibar Gücü: 19
![]() |
dgs umudu ile önlisans yazmak iyi hoşda herşey hayal edildiği gibi gelişmio