DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-09-07, 23:24   #31
A♥

neezziihh kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 13-01-06
İtibar Gücü: 48 neezziihh daha yenineezziihh daha yenineezziihh daha yeni
önemlı olan gds ye deyıl kendınıze guvenmek arakdaslar
ne amacla yola cıktıgınız önemli...
nacizane fıkrım

Şeytan her zaman var. Belki de şeytan dediğimiz bizzat kendimiziz.

Kader & Kısmet
neezziihh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-07, 23:32   #32
<<<naz - em>>>

smynra kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-02-07
Blog Başlıkları: 2
İtibar Gücü: 29 smynra daha yenismynra daha yeni
arkadaşlar yanılmıyorsam dgs ye 60,000 kişi gırdi öss de ise bu rakam 2 milyona yakın.

yani bence dgs avantajlı yarıma gibi birşey bu .herkes istedini allmak ister bu nasıl alıcamız değilde nasıl ulaşacagımız önemli.tabiki bu benım fikrim.

Bu mesaj en son " 06-09-07 " tarihinde saat 00:23 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: mükerrer mesaj..
smynra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-07, 23:33   #33
Üye

Giriş Tarihi: 06-11-06
İtibar Gücü: 30 shakanxxx Sanal Karizma İstemiyor
bence de össden iyiye yakın vasaattan daha yüksek bi puan alıp fen edebiyat fakültesi gibi iş imkanlarının çok olmadığı bi yere girip, iş araryıp bulamama korkusuyla 4 yıllık bi okulda okumaktansa,daha kolay iş bulabilme şansı olan bir 2 yıllık programa yerleşmek(elektronik - bilgisayar gibii)daha mantıklı.ayrıca össden dediğim şekilde iyi bir puan alabilen arkadaş dgs yi pekala yapabilir ve öss yle giremeyeceği bölümlere yerleşebilir..nitekim örnek ben myo ya dgs için girmrmiştim,ama şimdi iyiki girmişim myo ya diyorm.
shakanxxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 20-09-07, 23:53   #34
Koruyucu

Bard kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 12-01-06
İtibar Gücü: 44 Bard Sanal Karizma İstemiyor
Arkadaslar yazıların tamamını okumadım ama ben 2005 össde puanların artısı ile açıkta kaldım.ek kontejanda kendimi asla tercih etmiyeceğim 2 yıllık bir bölümde buldum 3.girişimde olmamıstı.dgs den haberdardım ve yapabileceğime güvendim gittim okudum makineyi alısmam zor oldu.ilk sene okula bile gidemedim ama ikinci sene mesleğimi baya sevmeye baslayınca dgs isteğim percinlendi.ne kadar calısmasamda ilk girişimde kazandım gelme amacım zaten dgs idi.okuldan bana 69 geldi.ama elktronik ve bilgisayarcılar için diyorum işiniz zor.okul birinciliğini kaptırmayın ama makine ve inşaatcıların işi biraz daha kolay.bunlar mühendislikler içindiyorum diğer bölümler için ise pek bi arastırmam yok yani.herkes kendisi bu konuyu ii ce düşünmeli. ben ekkontejkanda 28 kişilik acıgı olan konya tbmyo makineye yerleştim.ve 28 imizde dgs için geldi.herkes basarılıydı ve cogumuz kazandık bir kaç kişi onlarında erken pes ve ya umursamazlıgı.aslında ilk basta herkesin dgs istemesi olumsuz gibi gelsede hepimiz birbirimize destek olduk ve cogumuz kazandık ve türkiye rekorunuda kırdık.ii düşünün ve karar verin ben öss den yapamıyacapım bi yeri kazandım belkide nasip neyse o gelip bizi buluyor işte.geç oldu güçte oldu ama ii oldu

Makine Mühendisliği için Hemen Tıkla
Bard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-07, 00:13   #35
Aktif Üye

plcsici21 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 16-08-07
İtibar Gücü: 19 plcsici21 Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
muratalper tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaslar ben bu yıl maden muh orman muh fizik kimya biyoloji gibi bolumler gelecek sekilde bi puan aldım fakat elektrik elektronik muhendisi olmak istedigimden dolayı dgs sınavına guvenerek 2 yıllık endustriyel elektronik yazdım ve geldi.sizce yaptıgım tercih dogrumuydu?meslek lisesi mezunu degilim.matematigim kuvvetlidir.sizce dgs ye nasıl calısılmalı zaman kaybetmeden erkenden devamlı calısılamalı mı yoksa bunu 2. sınıfa mı bırakmalı mı?
arkadaşım yazını okudum ve sende kendimi gördüm.. aynı bende senin gibi meslek liseli değilim ve matemetiğim fena sayılmaz... ve inşallah sende benim gibi istediğin bi ünüiv. elektrik elektronik müh. kazanırsın...... başarılar dilerim sana...

ben yarama çoktan sen bastım....
plcsici21 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-07, 00:14   #36
Eyy Hayatt,,,

escaba_tr kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 26-12-06
İtibar Gücü: 33 escaba_tr Sanal Karizma İstemiyor
Bu dünyada hiçbişey garanti değildir,2 yıllık kazanıp ordan 4 yıllığa geçerim demek bence pek mantıklı değil..eğer zamanında istediğin bölüm için çabalayıp kazanabilirsen ne mutlu ama olmuyorsada vardır bi hayır demek lazım..
escaba_tr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-07, 00:16   #37
Üye

Giriş Tarihi: 26-05-07
İtibar Gücü: 22 duy_gu_mmm Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
muratalper tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaslar ben bu yıl maden muh orman muh fizik kimya biyoloji gibi bolumler gelecek sekilde bi puan aldım fakat elektrik elektronik muhendisi olmak istedigimden dolayı dgs sınavına guvenerek 2 yıllık endustriyel elektronik yazdım ve geldi.sizce yaptıgım tercih dogrumuydu?meslek lisesi mezunu degilim.matematigim kuvvetlidir.sizce dgs ye nasıl calısılmalı zaman kaybetmeden erkenden devamlı calısılamalı mı yoksa bunu 2. sınıfa mı bırakmalı mı?
ben senin yerinde olsam öss için bi sene daha kaybetmem. madem elektirik müh istiyosun, öss bu kadar zorlaştırılmışken o saydığın bölümlere yerleşebilecek kadar puan aldıysan biraz daha kendini sıkarsan bence dgs ile istediğin yere yerleşirsin. benden sana tavsiye olsun...
duy_gu_mmm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-07, 01:35   #38
Üye

Ozgee_87 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 24-11-06
İtibar Gücü: 30 Ozgee_87 Sanal Karizma İstemiyor
Açıkçası ben össye girdiğim ilk yıl hiç çalışmamıştım,bi yandan okul bi yandan staj bi yandan dershane üçlüsü içerisnde boğulup kalıordum..Bir sonraki sene öss girerim mantığıyla koyverdim.Fakat öys konularıda girince 2 yıllığa gitmeyi mantıklı buldum.Bölümüm bilgisayar programcılığıydı.Celal bayar üniversitesinden bu yıl mezun oldum ve dgsye hazırlanıcam.Umarım bu yıl kazanırım,en zorda bilgisayarcıların işi bütün soruları hemen hemen yapmak zorundayızz..Allah hepimize kolaylık wersin arkadaşlar..
Ozgee_87 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-07, 01:46   #39
Üye

Giriş Tarihi: 18-03-07
İtibar Gücü: 0 hops-c Sanal Karizma İstemiyor
Benim zaten mezun olmadan önce belliydi 2 yıllığa gireceğim.O yüzden daha girmeden, DGS den istediğim bölümün hangi bölümlere geçiş yapabileceğini araştırdım, isteyerek girdim.Okuyorum bu son senem. Hayırlısıyla kazanıcam elektronik mühendisliğini.
hops-c Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 21-09-07, 02:08   #40
STRİKER

striker84 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 13-01-06
İtibar Gücü: 42 striker84 Sanal Karizma İstemiyor
dgs ye güvenerek 2 yıllık yazmak doğru mu yanlışmıdan ötesi bence 2 yıllık bir myo dan mezun olarak bir meslek sahibi olmak sonrasında mesleğini daha ilerletmek için dgs yi bir araç olarak kullanıp kendini geliştirmek önemli zaten ben 2 yıllığa gireyim 2 yıllıktan hemen mezun olurum hemende dgs yi kazanıp 4 yıllığa geçerim mantığı yanlış bir düşünce öncelikle myo dan iyi bir eğitim alarak mezun olmak için 2 yııllık bir bölüm yazın derim...

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları