![]() |
||
|
|||||||
|
|
|
|
| DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz. |
![]() |
|
|
Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
#21 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 10-01-07
İtibar Gücü: 28
![]() |
bencede 2 yıllık daha mantıklı dgs öss'ye göre daha basit keşke önceden yazsaydım
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 08-05-07
İtibar Gücü: 23
![]() |
bende sırf DGS gibi bir avantaj var diye end. otomasyon bölümüne başlıcam ben dgs'i kazanacağımdan çok eminim ingilizce kursuna yazıldım bu yılımı okul dersleri ve ingilizceyi ana dilim gibi öğrenmek istiyorum bu arada öss'den say1 210 aldım bir yere gidemedim olsun inş dgs ile giderim...bence çok güzel tercih yapmişsin inş başarılı olursun
|
|
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#23 |
|
Aktif Üye+
Giriş Tarihi: 03-06-07
İtibar Gücü: 23
![]() |
sanırım ben herkesden farklı düşünüyorum.kendim isteyerek 2 yıllığa gelmedim.çünkü burdan müh geçmek gibi bi hedefim yok istediğim bölüm öğretmenlik.ve inanın bu sene çalıştığım okul derslerine öss için çalışsaydım belkide farklı olcaktı(okuduğum bölüm ve okul cidden zordu ve 1.olmam gerekiyodu).dahada çalışacağım geride.bu senede çok çalışmam gerekiyo.ve kendimi riske attım.ilk seneden 2 yıllığı yazarak.çünkü dgsde kazanabilceğim kesin değil.kendi adıma konuşuyum şuan ki aklım olsa 1 sene daha össyi dener olmazsa sonra girerdim 2 yıllığa...
|
|
|
|
#24 | |
|
Üye
Giriş Tarihi: 01-09-07
İtibar Gücü: 18
![]() |
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 19-06-06
İtibar Gücü: 0
![]() |
benim de ideallerim vardı. bilgisayar müh. olmak gibi ama olmadı. Maalesef matematik bölümü okuyorum ve yarıda bırakıp seneye sınava girmeyi düşünüyorum. yüksek puan alıp bilgisayar müh. bölümünü alabileceğimi zannetmiyorum ama 2 yıllık bilgisayar programlama yazıp ondan DGS'ye girmek istiyorum.
inşallah başarılı olurum. Ama 4 yıllığı bırakıp 2 yıllığa gitmek ailemin onaylayacağı bir durum değil. Bırakacağım bölüm Matematik gibi salak bir bölüm bile olsa. Umarım herkes ideallerine ulaşır! |
|
|
|
|
|
#26 |
|
aha
Giriş Tarihi: 10-05-05
İtibar Gücü: 64
![]() ![]() ![]() |
idaeller uğruna yola çıktıktan sonra gerisi mutlaka gelir. bilinçli şekilde yola başlamak yeter, gerekenler bilinir yapılır hallolur
.ben de meslek lisesine o zamanlar sadece bi meslek sahibi olmak için başladım ve sonra sonra uyandım sevdim ve devamını mühendislikle getirmek istedim. mühendisliğe geçişin sadece dgs ile mümkün olduğunu öğrendikten sonra öss ye hiç çalışmadan myo ya başladım ve istedimi elde ettim anladım ki istemek yeter.
|
|
|
#27 | |
|
Üye
Giriş Tarihi: 28-05-07
İtibar Gücü: 22
![]() |
Alıntı:
öss de adaletsizlik var hemde çok.neden diyeceksiniz ben okuldan mezun oldum mesela bana okuldan 55 geliyor diger kişiye 75 geliyor ben kendimi gelecek sene calıstım geliştirdim o diger kişiden daha iyiyim fakat bana yine az puan geliyor ondan daha iyi olmam halinde bile.onun aldıgı puandan daha fazlasını almama ragmen onun yerleştigi bölüme yerleşemiyorum.bunun neresi adalet? 2.si yeterince üniversite acmamıslar demişsin.bu yanlış bir mantık.su anda ne oluyor mesela 1000 kişi mezun oluyor 200ü ancak iş buluyor.ozaman ne olacak 2000 kişi mezun olacak yine 200ü iş bulabilecek yani nitelikli işsiz sayısı artacak. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 02-11-06
İtibar Gücü: 31
![]() |
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Üye
Giriş Tarihi: 17-08-07
İtibar Gücü: 19
![]() |
dgs mantıklı fakat buna güvenerek össye çalışmak yanlış olur sonuçta direkt bi lisans öğrenimi yapabilmek ki bunun senin istediğin bi bölüm olması muhteşem bişey..ben 2yıl okudum sonra ilk girişimde bu yıl kazandım dgsyi fakat 4 yıl okuycam şimdi yani hazırlık da var artık düşünün bi tıp öğrencisnden farkımı ): 6 yıl okuycam yani ki belli olmz belki kalırım da biliosunz dgs ve öss öğrncisi ilk senelr farklı yani kalmak yok): bunları geçtim bölüm istediğim bölüm diill kii ama hayat işte sadece senin istemenle olmuo..ve sadece kendin için diil her şey dolayısyla da istemedğn bi bölmde olsa başarılı olmak zorundasın..hayat senden bunu istioo ..keşke isterken o şansı da verse sana ..
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
.::yine-yeniden::.
Giriş Tarihi: 09-02-07
İtibar Gücü: 29
![]() |
ben iki kere össyi denedim sonuçları umduğum gibi olmadı dgs ye güvenerek önlisans okumaya karar verdim ve şimdi istediğim ve sevdiğim bi bölümde eğitimime devam edicem
eğer hedefine ulaşmak için dgs yi tercih ettiysen benim tavsiyem ilk yıl mümkün olduğunca okul derslerine ağırlık vermen not ortalaman çok önemli ikinci yılında kendini çok sıkmadan dgs ye çalış tabiki derslerini boşlamadan umarım hedefine ulaşırsın sonuçta olmak istediğin yer belli...sana şimdiden başarılar arkadaşım ![]()
|
|
![]() |
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|