DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-07, 18:32   #21
Üye

Giriş Tarihi: 10-01-07
İtibar Gücü: 28 odemirci Sanal Karizma İstemiyor
bencede 2 yıllık daha mantıklı dgs öss'ye göre daha basit keşke önceden yazsaydım
odemirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 18:57   #22
Aktif Üye

esesli_asi kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 08-05-07
İtibar Gücü: 23 esesli_asi Sanal Karizma İstemiyor
bende sırf DGS gibi bir avantaj var diye end. otomasyon bölümüne başlıcam ben dgs'i kazanacağımdan çok eminim ingilizce kursuna yazıldım bu yılımı okul dersleri ve ingilizceyi ana dilim gibi öğrenmek istiyorum bu arada öss'den say1 210 aldım bir yere gidemedim olsun inş dgs ile giderim...bence çok güzel tercih yapmişsin inş başarılı olursun
esesli_asi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 03-09-07, 19:03   #23
Aktif Üye+

losthopes kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 03-06-07
İtibar Gücü: 23 losthopes Sanal Karizma İstemiyor
sanırım ben herkesden farklı düşünüyorum.kendim isteyerek 2 yıllığa gelmedim.çünkü burdan müh geçmek gibi bi hedefim yok istediğim bölüm öğretmenlik.ve inanın bu sene çalıştığım okul derslerine öss için çalışsaydım belkide farklı olcaktı(okuduğum bölüm ve okul cidden zordu ve 1.olmam gerekiyodu).dahada çalışacağım geride.bu senede çok çalışmam gerekiyo.ve kendimi riske attım.ilk seneden 2 yıllığı yazarak.çünkü dgsde kazanabilceğim kesin değil.kendi adıma konuşuyum şuan ki aklım olsa 1 sene daha össyi dener olmazsa sonra girerdim 2 yıllığa...
Eski 03-09-07, 19:07   #24
Üye

__didO__ kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-09-07
İtibar Gücü: 18 __didO__ Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
SaiS tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
son çare diye düşünürüm ben onu..
ben artık öss ye hazırlanmaktan bıkmıştım ve 2 yıllık yazdım bi tane 24. tercihimdi.. o oldu..
dgs ye güvendim bende olur yaparım dedim ama öyle bakıldığı gibi kola değil. iyi puan almanın yanı sıra şanslı da olman gerek.yüksek puan alan ve senin tercihlerini yazan kişi çok olacaktır.
risk almak lazım.ama kötü bişey değil bence.
sana katılıyorum arkadaşım.bencede kazanmak kadar tercihlerde çok önemli. tercih yaparken çok dikkat etmeliyiz arkadaşlar zaten sınava girmeden önce yapıyoruz. artı kontenjanlarında nekadar sınırlı olduğu malum..
__didO__ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 21:15   #25
Üye

malcolmX61 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 19-06-06
İtibar Gücü: 0 malcolmX61 Sanal Karizma İstemiyor
benim de ideallerim vardı. bilgisayar müh. olmak gibi ama olmadı. Maalesef matematik bölümü okuyorum ve yarıda bırakıp seneye sınava girmeyi düşünüyorum. yüksek puan alıp bilgisayar müh. bölümünü alabileceğimi zannetmiyorum ama 2 yıllık bilgisayar programlama yazıp ondan DGS'ye girmek istiyorum.
inşallah başarılı olurum. Ama 4 yıllığı bırakıp 2 yıllığa gitmek ailemin onaylayacağı bir durum değil. Bırakacağım bölüm Matematik gibi salak bir bölüm bile olsa.
Umarım herkes ideallerine ulaşır!
malcolmX61 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-09-07, 21:30   #26
aha

Giriş Tarihi: 10-05-05
İtibar Gücü: 64 Talebe daha yeniTalebe daha yeniTalebe daha yeni
idaeller uğruna yola çıktıktan sonra gerisi mutlaka gelir. bilinçli şekilde yola başlamak yeter, gerekenler bilinir yapılır hallolur .
ben de meslek lisesine o zamanlar sadece bi meslek sahibi olmak için başladım ve sonra sonra uyandım sevdim ve devamını mühendislikle getirmek istedim. mühendisliğe geçişin sadece dgs ile mümkün olduğunu öğrendikten sonra öss ye hiç çalışmadan myo ya başladım ve istedimi elde ettim anladım ki istemek yeter.
Eski 05-09-07, 20:02   #27
Üye

Giriş Tarihi: 28-05-07
İtibar Gücü: 22 muratalper Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
phoenix_ tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ÖSS' nin herhangi adaletsizliği yok.. 1,5-2 milyon arası kişi bu sınava giriyor.. Haliyle puanlarda yüksek oluyor ve girme ihtimalinde düşük oluyor.. Adaletsizlik ise
Türkiye' de yeterince üniversite açmayanlardadır diye düşünüyorum.. DGS' nin avantajı var ama her geçen sene giren sayısı artıyor ve her sene çıta bir miktar yükseliyor.. Bunu da dikkate almak lazım..

öss de adaletsizlik var hemde çok.neden diyeceksiniz ben okuldan mezun oldum mesela bana okuldan 55 geliyor diger kişiye 75 geliyor ben kendimi gelecek sene calıstım geliştirdim o diger kişiden daha iyiyim fakat bana yine az puan geliyor ondan daha iyi olmam halinde bile.onun aldıgı puandan daha fazlasını almama ragmen onun yerleştigi bölüme yerleşemiyorum.bunun neresi adalet?

2.si yeterince üniversite acmamıslar demişsin.bu yanlış bir mantık.su anda ne oluyor mesela 1000 kişi mezun oluyor 200ü ancak iş buluyor.ozaman ne olacak 2000 kişi mezun olacak yine 200ü iş bulabilecek yani nitelikli işsiz sayısı artacak.
muratalper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-07, 20:13   #28
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 02-11-06
İtibar Gücü: 31 aykız Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
SaiS tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
son çare diye düşünürüm ben onu..
ben artık öss ye hazırlanmaktan bıkmıştım ve 2 yıllık yazdım bi tane 24. tercihimdi.. o oldu..
dgs ye güvendim bende olur yaparım dedim ama öyle bakıldığı gibi kola değil. iyi puan almanın yanı sıra şanslı da olman gerek.yüksek puan alan ve senin tercihlerini yazan kişi çok olacaktır.
risk almak lazım.ama kötü bişey değil bence.
aynı duurmları bende yaşadım gerçii hemen 2 yıllığa gitmey karar verdim sanki sanıyordum ki gibi öss de gibi olucaktı halal vardır bende sınav psikolijiis halaatamıoyorum aklımdan öss aklıma gelince yani tüylerim diken diken oluyoo oa nı naltamam yani ama dgsy e de girdim hatta o kadar çalıştım kii anlatamam noldu olmadı seneyede son hakkım gerçi emeeğimin burda kalaıcağını snamıyorum birgün elbet hahkını verir die düşünüyourum allah ama öss den olmayıp dgs den girmek biraz risk işi bence bunu da göze almak lazım
aykız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-07, 20:56   #29
Üye

lavinia_ kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 17-08-07
İtibar Gücü: 19 lavinia_ Sanal Karizma İstemiyor
dgs mantıklı fakat buna güvenerek össye çalışmak yanlış olur sonuçta direkt bi lisans öğrenimi yapabilmek ki bunun senin istediğin bi bölüm olması muhteşem bişey..ben 2yıl okudum sonra ilk girişimde bu yıl kazandım dgsyi fakat 4 yıl okuycam şimdi yani hazırlık da var artık düşünün bi tıp öğrencisnden farkımı ): 6 yıl okuycam yani ki belli olmz belki kalırım da biliosunz dgs ve öss öğrncisi ilk senelr farklı yani kalmak yok): bunları geçtim bölüm istediğim bölüm diill kii ama hayat işte sadece senin istemenle olmuo..ve sadece kendin için diil her şey dolayısyla da istemedğn bi bölmde olsa başarılı olmak zorundasın..hayat senden bunu istioo ..keşke isterken o şansı da verse sana ..
lavinia_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-09-07, 22:21   #30
.::yine-yeniden::.

hazi kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 09-02-07
İtibar Gücü: 29 hazi Sanal Karizma İstemiyor
ben iki kere össyi denedim sonuçları umduğum gibi olmadı dgs ye güvenerek önlisans okumaya karar verdim ve şimdi istediğim ve sevdiğim bi bölümde eğitimime devam edicem eğer hedefine ulaşmak için dgs yi tercih ettiysen benim tavsiyem ilk yıl mümkün olduğunca okul derslerine ağırlık vermen not ortalaman çok önemli ikinci yılında kendini çok sıkmadan dgs ye çalış tabiki derslerini boşlamadan umarım hedefine ulaşırsın sonuçta olmak istediğin yer belli...sana şimdiden başarılar arkadaşım

"KİMSE KİMSENİN HERŞEYİ OLAMAZMIŞ..."
hazi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları