DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > Forum Hakkında > Makale
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

Makale Sadece Yöneticilerin onayı ile konu açılabilir buraya.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-07, 00:52   #1
Üye

Giriş Tarihi: 22-04-07
İtibar Gücü: 24 DenizBaba Sanal Karizma İstemiyor
Lightbulb 2007 DGS Galatasaray Üniversitesi Öyküsü

NASIL KAZANDIM

Bu makaleyi Utku Beyin beni çok gururlandıran ve bir makale yazmamı isteyen mesajı üzerine yazıyorum.Nasıl kazandığımı kısaca anlatmaya çalışacağım.Umarım bu anlattıklarım diğer öss dgs gazilerinin de işine yarar.

1. Kabul Etmemek

Belki burnubüyüklük denecek ama benim için DGS'de yüksek puan alıp "iyi" bir üniversiteye girmek zorunluydu çünkü İstanbul içi pekçok devlet üniversitesine öyle veya böyle girip çıkmış biri olarak oraları sevmiyordum.Marmara Göztepe kampüsünde depremle yıkılan binalar da gördüm,başımıza çöken tavanlar da ,ve İstanbul Fen-Edebiyatta cirit atan hamamböceklerini de.Yanlış anlaşılmasın okuyan arkadaşlarara küçük bir lafım yok.Uğurlu olsun ama benim canım tatlıydı açıkçası.Kendimi biliyordum.Marmara'yı 1 haftada bıraktığım gibi,gitsem de 1 haftada bırakırdım.Bir de biraz hasedim galiba Yani birileri boğaza karşı okurken yanmayan kaloriferli bi yerde okumayı kendime yediremedim. "Yapacaksan bi halt tam yap da iyi bi yer kazan.Biraz rahat et." mantığıyla hareket ettim.

2 Stratejiyi iyi kurmak

ÖSS için de DGS için de hep inandım rehberliksizliğin felaket getirdiğine.Kendi okulumda rehberlik aradım.Bulamadım.Başka okullara baktım. Bulamadım.ÖSS'de 2 yıllık yazma zamanımda DGS'yi bile hakkı ödenmez bir kişidir Beyoğlu Ticaret Lisesi'nde bir rehberlikçi beyden öğrendim tam olarak.Çekmecesinden birkaç dgs sorusu yazılı bir kağıt çıkardı. "Oğlum bak bu sorulara gözün kesiyo mu?" dedi. Ben de "kesiyo" dedim.Tamam o zaman git 2 yıllık yaz DGS ile geçersin dedi.Hakikaten de dedikleri oldu
Bu nedenle rehberlik işini sağlama bağlamak için bayağı uğraştım.ÖSYM'nin sitesinden DGS ile ilgili dökümanları okudum.Ve tabi sonunda www.dikeygecis.org u buldum.Böylece rehberliği sağlama bağlamış oldum.

3 Plan tamam şimdi eylem zamanı

3 noktaya ağırlık verdim

* Bölüm birinciliği alınmalıydı:Millet 35 - 55 puan aralığında okuldan puan alırken 80 puan almak korkunç bir avantaj yaratacaktı.Bunun için "ne gerekiyorsa" yapılmalıydı Bu alanda fazla zorlanmadım.Pekçok 80 puan alan arkadaş da birinciliklerin alınmasında zorlanmadıklarını söylediler bana.

* Stajdan kurtulunmalıydı: Açık söylüyorum benim hedefim 4 yıllık okuyarak "üst kademe" bişeyler olmaktı,o nedenle zaten ara eleman olma hedefim yoktu.Bunun dışında ben kendi görüşüm olarak staja karşıyım.Stajda insanların bedavadan çalıştırılarak sömürüldüğüne inanıyorum.Tabi ki ara eleman olmak isteyen ve stajda hakikaten bişeyler öğrendiğini söyleyen arkadaşlara bir lafım yok.Bu benim fikrim ve benim tercihimdi.Bu fikrim ve tercihim doğrultusunda her yöntemi kullanarak tamamen yasal biçimde stajdan yırttım.Özellikle filmin koptuğu nokta 30 gün zorunlu yaz stajı oldu.Pekçok arkadaşımız naylon staj bulamamaktan yada hakikaten bundan bir hayır göreceği fkriyle stajlarını yaparken ben o yazı çok iyi değerlendirdim.Yalan yok:Aşırı sıcak vardı.Ama bu bir açıdan da avantajdı çünkü aşırı sıcaktan dışarı çıkmak da imkansızlaşmıştı (En azından benim gibi sıcaktan nefret eden canı tatlılar için ) Odama ucuza bi pervane aldım ve o püfür püfür bir ortam yaratırken ben dgs kitabı daha o yazdan bitirdim.Yani kısaca zamanı olabildiğince DGS'ye odaklamak bunun için de stajdan kaçmak benim stratejimin 2. ayağı idi.

* Sınavda uzmanlaşmak:Soruları çözmek ve hızlı çözmek.Doğru kitapları bulmak burada belirleyici oldu.
Ben Tasarı ile başladım ama aşırı baskı hatası vardı.Bu nedenle Güvender'e geçtim ama geçtiğime geçeceğime pişman oldum.Çünkü bence o kitap hızı öldürüyor.Beyin kıvraklığına dayalı bir sınav bu.Neticede 1,5 dakkada sorunun bi püf noktasını yakalayıp ordan çözmek.Bütün sır bu.Bunu bile bile Güvender yarım sayfa çözümü olan sorular koymuştu kitaba.Yine anlatımlar ve konu dağıtımını da ben beğenmedim.Tekrar Tasarı'ya döndüm.Türkçede ve sosyalde olabildiğince 80 de 80 e yaklaşmayı amaçlarken hızlanmayı da amaç edindim.Türkçede 80 soru 45 dk ve 77 nete kadar tırmandım.Sınavda hatırladğımca bu kadar hızlı olamadım ama sanırım sınavda 79 net oldu sözel

Böylece herkesin en fazla 1 yılda hazırlandığı sınava ben hem artı 1 yaz fazladan hazırlandım hem de staj derdim olmadı.

Son olarak.Bazıları kazanınca diyebilir "Efendim azmin zaferi çok azmettim,ne yok şartlarda..."
(Doğrudur böyle istisnalar var tabi ki ama istisnalar kaideyi) Arkadaşlar genel olarak söylüyorum BU KOCA BİR YALAN!!!
Tabi azmedeceksin,inat edeceksin.Azimsiz olmaz.Bende okulun güzellliği ve daha azına katlanamama motivasyon yaratıyordu.Bazen "Güzel Üni"lere kimlik bırakarak giriyordum.İçlerini gördükçe içim gidiyordu.Zorunluluk gereği girip çıktığım sevmediğim ünilere girdikçe "ya burayı kazanırsam" diye sinirim bozuluyor boğulacak gibi oluyordum.Yani hem azim hem korku baya sağlam motive ediyordu.Bu doğru ama sadece motivasyonla -istisnalar hariç- olmaz.O istisnalarda da zaman göstermiştir ki kendi canından kazanmıştır ya sinirler gider ya gözü bozulur...
Azim olacak tamam ama kimse kusura bakmasın imkan da meselesi arkadaşlar.Ben çok dgs gazisi arkadaş tanıyorum ki zekaları beni katlardı ama hem çalışıp hem okumaktan yada ailevi sorunlarından kazanamadılar.Yada arkadaş çevreleri bozuktu onların olumsuz tesiri oldu.Bu konuda avantajlıydım ben ne yalan söyleyeyim,arkadaş çevrem az ve temizdi,çalışma derdim yoktu, ailevi sorunum yoktu ayrı odam vardı zaten.Ayıptır söylemesi deniz manzaram vardı akşamdan akşama 2 tek atacak imkanım vardı deniz manzarasına karşı Aman okusun diye evde bardak kaldırtmayan bakkala göndermeyen bi annem vardı.

Ben Galatasaray'ı böyle kazandım arkadaşlar.Bu bir formüldür herkes aynını yapsın diye ahkam kesecek değilim.Bu sadece bir olay.Ben böyle kazandım.Umarım bu kazanma olayımda yaralanabileceğiniz,size ilham veren ,belki aklınızda kalmış bir soruya yanıt olabilecek, motivasyonunuzu arttırabilecek birşeyler vardır.

Bütün sınavların kalkması ve herkesin istediği bölümde okuması dileğiyle...

Bu mesaj en son " 22-11-07 " tarihinde saat 00:55 itibariyle Utku tarafından düzenlenmiştir....
DenizBaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 05-12-07, 16:13   #2
Üye

Giriş Tarihi: 03-11-07
İtibar Gücü: 16 orhanbalık Sanal Karizma İstemiyor
bu azminiz çok değerli bi eski arkadası hatırlattı yolları aynı olan ama yaşadığı şartları ayrı olan

değerli arkadaşım dgs yolunda çektiğin çileler değmiş inan ve bu yaşadığın tecrübeler diğer insanları aydınlatacak ve aynı şeyleri bi eski dostla yaşamıstık ve o eski dost sen gibi kararlı ve azimliydi bide aile olarak aynı senin gibi çok şanslıydı ve gerçekten azimliydi inandığı değerler vardı aynı sen gibi çalışmaya ihtiyacı yoktu ve pırılpırıl bi ailesi vardı helal olsun oda dgs yi kazandı sengibi belki seni puan olarak geçmiştir veya bilmiyorum geçmemiştir ama oda gas.ü de belkide arkadaşsınız uzun zaman oldu görüşmeyeli ne yaptı bilmiyorum ama nese onun puanı DGS-SÖZ 280,630 000011 // DGS-EA 281,381 000078 baya iyi olsa gerek sencede öyle değilmi bakalım arkadaşım kısmetimizde ne var bende bu sene giricem bakalım ne olacak sana başarılar. arkadaaşım gibi sende azimlisin ve dost canlısısın bravoo böyle devam et her zaman kazanan sen kaybeden başkaları olur helal olsun sana

Bu mesaj en son " 09-12-07 " tarihinde saat 13:15 itibariyle orhanbalık tarafından düzenlenmiştir....
orhanbalık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-12-07, 20:42   #3
Üye

f.eyza kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 24-06-07
İtibar Gücü: 21 f.eyza Sanal Karizma İstemiyor
sağol enterasanda bizim aklımız m.y.o da başımıza gelmediği için malesef okuldan az puan alıyoruz.sen kafayı iyi çalıştırmışsın

hayat bu belli olmaz...
f.eyza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-07, 10:28   #4
Üye

sukufemmm kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 30-11-07
İtibar Gücü: 0 sukufemmm Sanal Karizma İstemiyor
ne diyim süpermiş! keske benimde senin gibi imkanlarım bu kadar elverişli olsaydı. 2. sınıftayım ve dgs ye hazırlanıyorum yalnız AİLEMLE KALMIYORUM BASKA Bİ ŞEHİrdeyim pansiyonda kalıyorum ayrı bi odam yok 10 kişiyiz ve cok gürültü var.Çalısma ortamı yok gibi bişi. AMA ben cok karalıyım istanbul üni. çeko istiyorum bu imkansızlıklara ragmen elimden geleni yapmaya calısıcam cünkü gercekten istiyorum. Bana verebilecegin bi fikrin bi önerin var mı? zor oldugunu görüosun benim için
sukufemmm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-12-07, 13:27   #5
Aktif Üye

Giriş Tarihi: 30-06-07
İtibar Gücü: 21 tuniver Sanal Karizma İstemiyor
ben de dgs ile galatasaraya geçtim ama bu kadar uğraşmadım yahu son bir haftada çalıştım sadece, biraz da şans olsa gerek
tuniver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-07, 00:29   #6
Üye

Giriş Tarihi: 14-07-07
İtibar Gücü: 20 acıkeş Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
tuniver tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
ben de dgs ile galatasaraya geçtim ama bu kadar uğraşmadım yahu son bir haftada çalıştım sadece, biraz da şans olsa gerek
son bir haftada mı emin misin ya peki bölümün neydi puanı ne kadardı yada IQ kaç???
acıkeş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-12-07, 09:41   #7
Aktif Üye

jackanapes kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 04-12-07
İtibar Gücü: 15 jackanapes Sanal Karizma İstemiyor
abartma beeeeeeeeee sende zaamanı nsl yetiştrdn lafffffffffffff

MEVLANA
jackanapes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 08-12-07, 20:53   #8
Aktif Üye

bybm kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-03-07
İtibar Gücü: 26 bybm Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
364554 tarafından gönderildi
Alıntı:
tuniver tarafından gönderildi
ben de dgs ile galatasaraya geçtim ama bu kadar uğraşmadım yahu son bir haftada çalıştım sadece, biraz da şans olsa gerek???
Alıntı:
acıkeş tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
son bir haftada mı emin misin ya peki bölümün neydi puanı ne kadardı yada IQ kaç???
Abi sen nemissin öle ha son hafta sayısal falan oynamıstık onlarımı dion yoksa

Tüm ARkadaşlara sınavda başarılar dilerim

Bu mesaj en son " 09-12-07 " tarihinde saat 08:57 itibariyle Fibonacci tarafından düzenlenmiştir.... Neden: DGS Cafe harici tamamı renkli karakterlerden oluşan mesajlar yazmıyoruz..
bybm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-12-07, 13:23   #9
Üye

Giriş Tarihi: 03-11-07
İtibar Gücü: 16 orhanbalık Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar abartmamak gerekir inanın dgs okadar zor değil en azından öss den çokdaha kolay sadece biraz şans ve birazda dikkat lazım tabi bu işler bi haftayla olması benide inandırmadı ama belki bölümü dolayısıyla bazı şeyleri görmüştür veya arkadaşta temel sağlamdır onu bilmiyorum ama hiç bişey bilmeden bi haftada galatasarayı kazanmak akıl işi değil ya arkadaş salladı yada dediğim gibi temel sağlam çünkü okadar korkulacak bi sınav olmadığının düşünüyorum ben bu dgs yoluna daha liseden yeni mezun olunca iki yıllık kazanmıstım ve bi rehberlik hocası vardı bizim çok değerli bi arkadaşla gittiğimizde çekmeceden bi kaç yaprak test çıkardı ve gözünüz yiyomu dedi ve baktığımızda gördük ve arkadaşla artık gülmekten karnımıza ağrılar girdi bukadar kolay olduğunu bilmiyoduk inanın takmayın kafanıza kaznanırsınız bakalım bu sene ne olucak ama iyi olucak içimden böyle geçiyor
orhanbalık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-12-07, 13:55   #10
..::EvinaDilemin::..

Giriş Tarihi: 07-10-07
İtibar Gücü: 18 Tebessum Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
f.eyza tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
sağol enterasanda bizim aklımız m.y.o da başımıza gelmediği için malesef okuldan az puan alıyoruz.sen kafayı iyi çalıştırmışsın
maalesef f.eyza ya katılıyorum
Tebessum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın
Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları