DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-04-07, 21:25   #41
Aktif Üye+

Giriş Tarihi: 15-11-06
İtibar Gücü: 31 meyrasu86 daha yenimeyrasu86 daha yeni
Alıntı:
mericelif tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Başlıkda da dediğim gibi puanlar size çok uzak geliyorsa ve o puanı almak istiyorsanız. Ancak benim gibi meslek lisesi olup alt yapısı olmayanlar ve daha denemelerden 250 yi bile aşamayan sayısalcılar. Bu başlık altında ne yapabileceğimizi konuşalım. Önerileriniz. Sorunlarımız.

Benim istedğim üniversite Ankara üniversitesi ve bende o üniden mezun olduğum için birazda orayı çok istiyorum. Bölüm de bilgisayar öğretmenliği tabiki.
slm ya süper bi konuya değinmişin arkadasım bende aynı konudan müzdaribim cok az bi zaman kaldı yanlız ben hala 220 puan alabiliyorum deneme sınavlarına göre.hayatımda ilk kez mat.calışıyorum ve sınava sayısaldan gircem inşallah istediğimiz yerler olur ziraat mühendisi)
Görünmezi gören sırdan haber ver

meyrasu86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-07, 22:25   #42
Üye

Giriş Tarihi: 08-04-07
İtibar Gücü: 24 suleee Sanal Karizma İstemiyor
aynen bende anadolu meslek cıkıslıyım ve sayısalım ezelden berı zayıf ve ben hep sayısal bölumden sınavlara gırıyorum bılgıprogramcılıgı bıttı zar zor gecıste neyapcam bılmıyorum ben ötekı sene ıcın dusunuyorum sınavı fakat sımdıden basladım bu sıteyı takıpedıyorum ustelık ortalamam 2.00 ıle mezun oldum 80 de 80 bıle yapsam bısey tutturamam gıbı gelıyor sızce yapabılırmıyım yanlısmı hesapladım acaba okuldan ortalaması 2.00 olanlar ne kadar puangelıyor acaba şimdiden umudu kesmelimiyim sizce?
suleee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-07, 22:30   #43
Aktif Üye+++

Giriş Tarihi: 23-03-07
İtibar Gücü: 31 AsLımAsLı daha yeniAsLımAsLı daha yeni
Alıntı:
suleee tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
aynen bende anadolu meslek cıkıslıyım ve sayısalım ezelden berı zayıf ve ben hep sayısal bölumden sınavlara gırıyorum bılgıprogramcılıgı bıttı zar zor gecıste neyapcam bılmıyorum ben ötekı sene ıcın dusunuyorum sınavı fakat sımdıden basladım bu sıteyı takıpedıyorum ustelık ortalamam 2.00 ıle mezun oldum 80 de 80 bıle yapsam bısey tutturamam gıbı gelıyor sızce yapabılırmıyım yanlısmı hesapladım acaba okuldan ortalaması 2.00 olanlar ne kadar puangelıyor acaba şimdiden umudu kesmelimiyim sizce?
arkadaşım bilgilerime göre kesin bişe söleyemem çünkü okulun ortalamasına bağlı, sınıf ya da bölüm birincisinin puanı düşükse sana fena bi puan gelmez ama çok da gelmez. ben böle biliyorum bilmem ne kadar faydası olur sana. kolay gelsin.

RockAsLı "Şeboist"
hedef <uludağ işletme> büyük, koşmak gerek!
dikkat ve önem
AsLımAsLı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-04-07, 22:48   #44
Üye

Giriş Tarihi: 03-01-07
İtibar Gücü: 0 balero Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar öncelikle inanmak gerekir. baştan ben zaten yapamam diyen varsa şimdi bıraksın başka işlere versin kendini ama bu işi gerçekten yapmak istiyorsanız geç değil. 3 aya yakın bir zaman var hedefsiz gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez önce kafanızda bunu çözün. hedefiniz var mı yoksa sınav bir kaçış mı?
balero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 19-04-07, 23:52   #45
Aktif Üye

dila1008 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-03-06
İtibar Gücü: 40 dila1008 Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
okul bile sana kesin bişey söyleyemezki sıralama önemli eğer kaçıncı sırada olduğunu bilirsen bi tahmin yapılabilir
dila1008 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 20-04-07, 19:00   #46
Üye

mericelif kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 07-04-06
İtibar Gücü: 39 mericelif Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:

En yüksek ortalamaya 80 geliyor arkadaşım. Sınıf ortalamasının üstünde olanlara 79 - 65 arası sınıf ortalamasının altında olanlar da 65 - 50 arası olması gerekiyor. yanlış hatırlamıyorsam. önce senin sınıf ortalamasına bakarak bir tahmin de bulunman gerekir.

inanmaktan başka bir çözüm yolu bulan varmı?

(Sadece bir hayal ürünüdür?)
mericelif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-04-07, 03:40   #47
Üye

onlinemust kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 22-06-06
İtibar Gücü: 36 onlinemust Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
kimyacı tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
nıye bu kadar ımkansız olsunkı eger sen gercekten ınanırsan yaparsın bende evde yaptıgım denemelerde 275 gıbı falan yapıyordum kı o puanı sınavda cıkarsam ıyı dıyordum hep cunku sınavda sıkıntı stresolucak ve daha az yapıcam dıye dusunurdum zaten buna dayanıp tercıh yaptım malesefama sınavdan 290lı bırseyler aldım sok olmustum bende hanı evde bıle ancak o kadar yapabılırken sınavda baya ıyı cıkartmıstım oyuzden kendınıze sonsuz bır gunven olsun strese sıkıntıya hıc gerek yok suda var tabı tam tersıde olabılır evde ıyı yaparken sınavda daha dusukte gelebılır umarım herkesın gonlunden gecen en ıyı yerler olur basarılar!!!!
Ya bu yazın beni iyice sınava bağşadı çok saol bende şu an 260 - 270 aralığındayım ve daha zamanım var daha da çalışma tempomu arttırıcağım eğer son 3 ay için önerilerin varsa yazarsan çok sevinirim
Eski 22-04-07, 17:07   #48
Üye

permüssul kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 04-02-07
İtibar Gücü: 27 permüssul Sanal Karizma İstemiyor
bende dersaneye gidiyorum veşu anda 283 puan yapıyorum ama dersanenin denemeleri gerçekten zor oluyor.düşük puan yapmaktan korkuyorum.ve birinci tercihim 297 puan inş. tutturabilirim.hiç olmazsa açıkta kalmayayım.

HERKESE DGS DE BAŞARILAR DİLERİM...
permüssul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-04-07, 17:20   #49
Aktif Üye

lazkızı kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 30-04-06
İtibar Gücü: 38 lazkızı Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
amedi21 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
arkadaşlar o yollardan geçen biri olarak her türlü yardıma hazırım(vaktim oldukça, sürekli bağlanamıyorum maalesef nete)

ama size tavsiyem puanlara çok uzak gibi görüyosanız kendinizi, şu soruları sorun KENDİ KENDİNİZE, belki saçma dersiniz ama maalesef ki GERÇEK BU

Acaba nekadar istiyorsunuz kazanmayı ?
Peki nekadar çalışıyorsunuz kazanmak için?
Çalışmanızın nekadarı gerçekten verimli oluyor?
Bilmediğiniz konuların üstüne nekadar gidiyorsunuz?
Kendinizi deneme bazında kaç soru çözüyorsunuz? Kaç net çıkıyor?
Rakipleriniz bayağı yol almışken, sizin geliştirmeniz gereken "acil önlem paketleriniz" var mı?
(Dersaneye gidenler için söylüyorum) Ödediğiniz parayı geröekten öğrenmek ve kazanmak için mi ödüyorsunuz yoksa sadece ödemeniz gerektiğini düşündüğünüz için mi ödüyorsunuz?(-ki ben dersane nedir bilmem bile)
....
sorular çoğaltılabilir, ama asıl sorulması gerekenler bunlar

size bir-iki nasihat ozaman;
süre azaldığı için, bilmediğiniz konulara öncelik verin.
hergün bu konularla ilgili enaz 2 kaynaktan soru çözün(min. 50-60 tane)
her hafta 1-2 deneme çözün ve süre tutun(başta çok zor gelicektir)
ha arkadaşlar size tavsiyem BOL BOL DA DUA EDİN (inanarak edin)

kazanmak tamamen size kalmış. seçim de hayat da sizin arkadaşlar... RASTGELE
önerilerin için çok saol hakkaten dedğin gibi hakkını vererek çalışsak olmaz bunlar ama çalışsak işte.
lazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-04-07, 16:54   #50
Üye

mericelif kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 07-04-06
İtibar Gücü: 39 mericelif Sanal Karizma İstemiyor
Arkdaşlar morali bozulmuş arkadaşlar (buna bende dahilim) için acil paket birazını buldum. Bir çanta hazırlayalım. İçinde;

1- Bize çalışmamız için gaz verecek kitaplar. Okuyunca birazcık içinize yaparım gibi cesaret verecek kitaplar okuyun.
(Ben bunda yerim seni öss yi öneririm, Öğrenciler için başarı rehberi ..... vb kitaplar)

2- Güvenderin konu anlatımlı kitabı. Testlerini çözelim takıldığınız konuyu burada ve ya bir başlık altında tartışalım. Her zaman yapamadığımız soruları yapalım. Biz dershanede böle yapıyoruz. (Güvenderi seçmemin nedeni bazı arkadaşlar bunu çözmüş kazanmış diyorlar forumlarda.)

3- Her zaman göreceğiniz yerlere (çalışma masanıza, cüzdanınızın kimlik için ayrılan yere, aklınıza gelebilecek heryere....) istedğinz üniversiteyi bölümümünüzü yazın.

Bunlar aklıma geldi. En azından biraz heyecan verip çalışmamız gerektiğini ve istediğiniz aklınıza geliyor. Hepimiz insanız bazen de olsa arkadaşlara takılmayı isteyebiliriz işte ozaman size istediğiniz üniversiteyi hatırlatıp çalışmayı isteyebilirsiniz. Eklemek isteyen varsa arkadaşlar lütfen eklesinler.

(Sadece bir hayal ürünüdür?)
mericelif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları