DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO
Google

Geri Git   DGS - Dikey Geçiş Sınavı - İntibak - MYO > DGS - Dikey Geçiş Sınavı Hakkında Bilgi Kategorisi > DGS Hakkında Tartışmalar
Anasayfa Kayıt Konuları Okundu İşaretle

DGS Hakkında Tartışmalar DGS hakkında olumlu / olumsuz görüşler, dgs sistemi hakkında tartışmalar, olması gerekenler, olmaması gerenleri burada tartışabilirsiniz.

Yanıtla

Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-07, 18:37   #11
Üye

mericelif kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 07-04-06
İtibar Gücü: 39 mericelif Sanal Karizma İstemiyor
sorun şurda biz bırak hızlanmayı çözemiyoruz. Haklısın herşeyde inanmak lazım ama yetersiz olduğumuzu düşünerek bu sonuç ortaya çıkmıyormu sizce 214 puan alan birisi 294 çıkarmı?

(Sadece bir hayal ürünüdür?)
mericelif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
dikeygecis.org Reklam
Eski 17-04-07, 18:40   #12
Aktif Üye

lazkızı kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 30-04-06
İtibar Gücü: 38 lazkızı Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
mericelif tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
sorun şurda biz bırak hızlanmayı çözemiyoruz. Haklısın herşeyde inanmak lazım ama yetersiz olduğumuzu düşünerek bu sonuç ortaya çıkmıyormu sizce 214 puan alan birisi 294 çıkarmı?
sen iste o dedidiğin puandan da daha yükseğine çıkarsın ön yargıyla bakma.bende aynen senın durumundayım.ümidini kaybetme olur olanların bızden fazlası ne?
lazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-04-07, 18:44   #13
Matematik Hastası

amedi21 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 29-01-06
İtibar Gücü: 42 amedi21 Sanal Karizma İstemiyor
arkadaşlar o yollardan geçen biri olarak her türlü yardıma hazırım(vaktim oldukça, sürekli bağlanamıyorum maalesef nete)

ama size tavsiyem puanlara çok uzak gibi görüyosanız kendinizi, şu soruları sorun KENDİ KENDİNİZE, belki saçma dersiniz ama maalesef ki GERÇEK BU

Acaba nekadar istiyorsunuz kazanmayı ?
Peki nekadar çalışıyorsunuz kazanmak için?
Çalışmanızın nekadarı gerçekten verimli oluyor?
Bilmediğiniz konuların üstüne nekadar gidiyorsunuz?
Kendinizi deneme bazında kaç soru çözüyorsunuz? Kaç net çıkıyor?
Rakipleriniz bayağı yol almışken, sizin geliştirmeniz gereken "acil önlem paketleriniz" var mı?
(Dersaneye gidenler için söylüyorum) Ödediğiniz parayı geröekten öğrenmek ve kazanmak için mi ödüyorsunuz yoksa sadece ödemeniz gerektiğini düşündüğünüz için mi ödüyorsunuz?(-ki ben dersane nedir bilmem bile)
....
sorular çoğaltılabilir, ama asıl sorulması gerekenler bunlar

size bir-iki nasihat ozaman;
süre azaldığı için, bilmediğiniz konulara öncelik verin.
hergün bu konularla ilgili enaz 2 kaynaktan soru çözün(min. 50-60 tane)
her hafta 1-2 deneme çözün ve süre tutun(başta çok zor gelicektir)
ha arkadaşlar size tavsiyem BOL BOL DA DUA EDİN (inanarak edin)

kazanmak tamamen size kalmış. seçim de hayat da sizin arkadaşlar... RASTGELE
Eski 17-04-07, 18:44   #14
√VYıkık√V

KIRAC kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 76 KIRAC Sanal Karizma İstemiyor
Alıntı:
mericelif tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
hiçbirşey imkansız değildir. bende meslek lisesinde geometri falan filan görmedim. ama soru çöze çöze zamanla öğrendim. ilk girişimde düşüktü sonra sonra yükseldi. son girişimde kazandım sonuçta..
sınavdan yüksek puanlar alanlar süper zeki falan değiller. onlarda herkes gibi normal insan yani tek farkları planlı programlı çalışmak.. tabi herkesin yapısı farklı ben burda ne kadar dil döksemde yüksek puan alacağına inanmadıktan sonra ne denilebilirki

başarılar...
Eski 17-04-07, 18:48   #15
Aktif Üye

Alıntı:
KIRAC tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
hiçbirşey imkansız değildir. bende meslek lisesinde geometri falan filan görmedim. ama soru çöze çöze zamanla öğrendim. ilk girişimde düşüktü sonra sonra yükseldi. son girişimde kazandım sonuçta..
sınavdan yüksek puanlar alanlar süper zeki falan değiller. onlarda herkes gibi normal insan yani tek farkları planlı programlı çalışmak.. tabi herkesin yapısı farklı ben burda ne kadar dil döksemde yüksek puan alacağına inanmadıktan sonra ne denilebilirki

başarılar...
ewet kırac katılıyorum bende hiç geo. bılmıyodum ama çalışınca yavaç yavaş çözdüm.dedğin gibi palnlı programlı çözmek en iyiside nasıl olcak işde onu yapamıyoz yanı yapamıyom
Eski 17-04-07, 18:55   #16
√VYıkık√V

KIRAC kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 76 KIRAC Sanal Karizma İstemiyor
amedi21'in dediği gibi şu an için eksik olan konularınızı tamamlamanız gerekir.insan hep çözdüğü sorularla ilgilenir.çözemediğini bırakır. siz çözemediklerinizle daha çok ilgilenin. çözebildiğiniz soruları zaten yapıyorsunuz, daha fazla onlarla uğraşmanın çok anlamı yok açıkçası...
tüm konuları öğrendiğinize inandıktan sonra testlere iyice yönelin. ve tüm bunlar için bir zaman periyodu belirleyin. ben iş yerinde çalıştığım için anca serviste giderken ve hafta sonları ders çalışabiliyordum. ve planladığınız çalışma temponuzu aksatmayın. bir kez kaytarırsanız inanın devamı gelir ve zaman bittiğinde "keşke çalışsaydım, zamanı gereği gibi kullansaydım" dersiniz... şurda üç aydan kısa zaman kaldı. elinizden geldiğince ve kendinizi çokta bunaltmadan çalışın... herkesin ders çalışma stili farklıdır. kendi stilinizi kendiniz çözmeniz lazım
ama en başta kendinize güven olmalı kesinlikle. ben kazanacağım deyin ve bunu derken tabi soruları falan yaparım deyip yan gelip yatmayın kazanmak için elinizden geldiğince çalışın
Eski 17-04-07, 18:58   #17
Aktif Üye

aynen dedğin gibi beni anlattın walla
Eski 17-04-07, 19:04   #18
Aktif Üye+++

Giriş Tarihi: 23-03-07
İtibar Gücü: 31 AsLımAsLı daha yeniAsLımAsLı daha yeni
puana çok uzak deilim ama bazen kaygıya düşmüyorda deilim bıktım artık sınav olsada kurtulsam.
AsLımAsLı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-04-07, 19:14   #19
«^İnTiBaK ReTuRn^»

bluwin kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 06-11-04
İtibar Gücü: 61 bluwin Sanal Karizma İstemiyor
ya süper bi konu açmışsınız öncelikle tebrik etmek istiyorum yani hislere tercüman olmak diye buna denir
bende bir meslek lisesi mezunu olarak matematiğim iyi sayılmaz sizinle aynı kaderi paylaşıyorum. denemelerde de yüksek netler çıkardığım söylenemez. kazanan arkadaşların söyledikleri doğru.. oturup sitem edeceğimize kolları sıvayıp ders çalışmak gerekiyor..
size bir tavsiye gerçi artık süre az kaldı ama ; matematik temeli olmadığına inanan arkadaşlar matematiği temelden tekrar çalışmaya başlayın. mesela ben ilk okul 4. sınıf kitabından başladım gerçekten faydasını görürsünüz..
bide şunu gözlemledim. dgs ilk yapıldığı yıldan beri oldukça değişime uğradı yani soru tipi olarak. 1999-2000-2001 yıllarındaki soruları görünce gerçekten çok kolay bir sınav olduğunu düşünüyor insan. fakat her geçen yıl biraz daha öss ye dönüyor.. yani kazanan kendini şanslı hissetsin.. dgs bilinen bir sınav değildi artık heryerde dersaneler kuruldu.. meslek lisesi mezunları olarak işimiz zor. birçok düz lise mezunu da dgs ye giriyor artık. çok çalışmamız gerek
herkese çalışmalarında başarılar..

Hayat En Kötü Öğretmendir..! Önce Sınav Yapar, Sonra Ders Anlatır..!

2007 DGS ve 2008 DGS

Marmara Üniversitesi
Fen Edebiyat Fakültesi - Bilgi ve Belge Yönetimi
bluwin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-04-07, 19:31   #20
Aktif Üye

dila1008 kullanıcısının avatarı

Giriş Tarihi: 18-03-06
İtibar Gücü: 40 dila1008 Sanal Karizma İstemiyor
bende meslek lisesi çıkışlıyım ve e.a çı olarak puanlarımız fazla olmasada bana fazla geliyor. senenin başından beri çalışıyorum soru çözebiliyorum ama çok düşünmem gerekiyo yani asıl sorunumuz zamanla ama biraz inanıyorum azda olsa umutluyum ben bi süre çözümlü testler çözüp yada çözemeyip çözüm tekniklerine baktım şimdide sürekli soru çözüyorum ve çözdükçe yada uğraştıkça öğrenebilceğime inanıyorum o yüzden sizde sürekli çözün çözümlü çözümsüz uğraşın soruyla ama dediğim gibi bunu sonrada hızlandırmaya bakın bense tam bu aşamadayım ve işim zor geometri konusuna gelince beceremediğim tek şey o ve geo dan gelicek 10 soruyu yapmamayı düşünüyorum en azından ordan bi 10 dk fazlam olucak bakalım napabilcez
dila1008 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Arkadaşlarınızla Paylaşın

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları