![]() |
||
|
|
#1 |
|
√VYıkık√V
Giriş Tarihi: 01-07-04
İtibar Gücü: 76
![]() |
Merhaba arkadaşlar...
Dün ilanını gördüm, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulun'da DGS klavuzları gelmiştir diye yazıyordu. Diğer üniversitelerdede gelmiş olabilir. Hem bunu duyurmak hemde DGS Klavuzunu alınca form doldururken falan sormak istediklerinizi burda sorabilmeniz için konuyu açtım. ![]() Şimdiden herkese başarılar ![]() -------- ÖSYM duyuru yayınlamış: ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BASIN DUYURUSU (16 Nisan 2007) Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 15 Temmuz 2007 tarihinde Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak illeri ile Lefkoşa’da yapılacaktır. 2007-DGS’ye meslek yüksekokulları ve açıköğretim önlisans programlarından mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabileceklerdir. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara aynı önlisans alanından en çok üç kez girebilirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları, ülkemizde meslek yüksekokulu adını taşımayan fakat bir mesleğe hazırlayan önlisans programlarından mezun olanlar ve aynı koşullarda yurtdışından mezun olup denkliği kabul edilenler de 2007-DGS’ye başvurabilirler. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programına başvuracak adaylarda, en çok üç kez DGS’ye girme koşulu aranmayacaktır. Yerleştirme Ankara Üniversitesi tarafından adayların DGS puanlarına göre yapılacağından bu programa başvuracak adayların da DGS’ye girmeleri zorunludur. Açıköğretim ve meslek yüksekokullarının önlisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmelerine gerek yoktur. Açıköğretim dahil dört ve daha fazla yıllık programlardan önlisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar. 2007-DGS Kılavuzunda genel başvurma koşullarına ek olarak hangi meslek yüksekokulu veya açıköğretim önlisans programlarından hangi lisans programlarına dikey geçiş yapılacağına ilişkin bilgiler ve ayrıca dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kontenjanları yer almaktadır. Adaylar başvurma sırasında dikey geçiş yapmak istedikleri lisans programlarına ilişkin tercih sıralamalarını da (8 tercih) yapacaklar ve tercihlerini Başvurma Belgesindeki ilgili alanlara yazarak kodlayacaklardır. Dikey Geçiş için üniversitelerimizin lisans programlarında, Devlet Üniversitelerinde 5372, Vakıf Üniversitelerinde 1272 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversitelerinde 628 olmak üzere toplam 7272 kontenjan ayrılmıştır. 2006-2007 öğretim yılında mezun olabilecek durumda olan meslek yüksekokulu öğrencileri kendi meslek yüksekokulu müdürlüklerinden, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) önlisans programlarından mezun olabilecek durumda olanlar kendi AÖF bürolarından, mezun durumda bulunan adaylar ise herhangi bir meslek yüksekokulundan, AÖF bürosundan veya ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliğinden 2007-DGS Kılavuzu ile Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını 2,00 YTL karşılığında 16 - 25 Nisan 2007 tarihleri arasında alabilecekler, doldurdukları başvurma belgesini, bankaya yatırdıkları 50,00 YTL sınav ücreti banka dekontunu ekleyerek, en geç 25 Nisan 2007 saat 17.30’a kadar başvuru evrakını aldıkları yüksekokul müdürlükleri, AÖF büroları veya sınav merkezi yöneticiliklerine teslim edeceklerdir. Başvurma Belgelerine TC Kimlik Numaraları da yazılıp kodlanacağından, TC uyruklu adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır. Basınımıza saygıyla duyurulur. Prof. Dr. A. Ünal YARIMAĞAN Başkan ----- ÖSYM sitesindeki 2007 - DGS Klavuzu: ÖSYM:::Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi pdf hali Dosya Eki 2448
Bu mesaj en son " 16-04-07 " tarihinde saat 21:47 itibariyle felisleox tarafından düzenlenmiştir.... |
|
|
| dikeygecis.org Reklam |
|
|
#2 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 14-07-06
İtibar Gücü: 35
![]() |
arkadaş yanlışın olmasın dgs klavuzlarınıda başvuru tarihlerinde vermiyolarmı??
|
|
|
|
|
#3 | |
|
√VYıkık√V
![]() |
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
#4 |
|
Aktif Üye++
Giriş Tarihi: 18-01-07
İtibar Gücü: 29
![]() |
Saol kıraç iyi yaptın
![]()
|
|
#5 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 24-10-05
İtibar Gücü: 45
![]() |
eywallah bizim okulada gelmiştir o zman bi incelemek lazım...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aktif Üye
Giriş Tarihi: 05-03-07
İtibar Gücü: 26
![]() |
yaw niye herkes başka şey söylüyor.Ben Kültür üniv. e gittim form yok 16 nisanda dediler.İ.Ü ye gittim yok daha dağıtılmıyor dediler.Beykent e gittim 16 nisanda dediler.Ösym ye sorfum dağıtılmıyor 16 nisan da dediler.Sizlerde o teslim tarihi dağıtılıyor formlar diyorsunuz.Allah aşkına nerede dağıtılıyor bu formlar.Alan arkadaşlar adresleri ve tel. ları yazarlarsa çok memnun olacağım.Bilgilendirin insanları ya.
|
|
#7 |
|
Administrator
Giriş Tarihi: 02-11-04
İtibar Gücü: 77
![]() |
Konu keşke biri form aldığı zaman açılsaydı
![]()
|
|
#8 |
|
√VYıkık√V
![]() |
Sabah mesajı yazarken inanmazlar diye düşündüm. bu duyuruyuda ekleyim dedim ama neyse şimdiye kısmetmiş.Duyuruya inanmayanlara ithaf olunur
![]() Ahanda duyuru : ![]()
|
|
|
#9 |
|
cehenneme hoşgeldiniz
Giriş Tarihi: 09-02-06
İtibar Gücü: 45
![]() |
aa süper valla ya kıraç
nerden bulcaz peki bilgisi olan varmı
|
|
#10 |
|
Without You I'm Nothing
Giriş Tarihi: 02-01-06
İtibar Gücü: 52
![]() |
Tamam zaten mantık olarak 5 gün sonra kılavuzların dağıtılmaya başlanacağı için kılavuzların myolarda olması gerekir,ama kurallara göre 16 nisan da dağıtılmaya başlanacaktı,bu kılavuzu dağıtan myo nun hatasıdır diyorum.
|
| Arkadaşlarınızla Paylaşın |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|